Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مدیرکل مدیریت بحران گیلان، پُرآب شدن رودخانه های گیلان را در زمانی دانست که نیاز آبی برای کشاورزی وجود نداشت و افزود: متاسفانه از ابتدای فروردین امسال تاکنون نیز با کاهش ۳۰ درصدی بارندگی ها مواجه هستیم.

امیر مرادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه وزش بادهای گرم و افزایش دما در زمستان سال گذشته ذخائر آبی استان گیلان را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: متاسفانه باد گرم برف ذخیره شده در کوه ها را آب کرده که قسمتی از این آب ها وارد سد سفیدرود شده و قسمتی دیگر از طریق رودخانه ها هدر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پُرآب شدن رودخانه های گیلان را در زمانی دانست که نیاز آبی برای کشاورزی وجود نداشت و افزود: متاسفانه از ابتدای فروردین امسال تاکنون نیز با کاهش ۳۰ درصدی بارندگی ها مواجه هستیم و هواشناسی گزارشی مبنی بر بارش قابل توجه باران طی روزهای آینده جهت جبران این کمبود ندارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان، میزان بارش باران در سال جاری را زیر حد نرمال دانست و تصریح کرد: گیلان استان کشاورزی است و ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری داریم لذا باید فصل زراعی پیش رو را با کمترین تنش آبی پشت سر بگذاریم که در این راستا اقدامات مهمی صورت گرفته است.

مرادی، از کشاورزان برنج کار خواست به تقویم زراعی تعیین شده در کمیته منابع و مصارف استان توجه کنند و گفت: آزادسازی آب پشت سد سفیدرود با نظر کارشناسان صورت خواهد گرفت که برای این منظور از پنجم اردیبهشت کانال های سمت راست سد سنگر و از نهم اردیبهشت کانال های سمت چپ سد سنگر به مدت ۲۰ روز آماده آبیاری اراضی کشاورزی خواهد بود لذا کشاورزان سعی کنند در مدت مذکور کاشت را انجام دهند تا بیشترین استفاده را از آب سد ببرند.

وی به تاخیر افتادن آزادسازی آب را ناشی از سرریز شدن زودهنگام سد سفیدرود و وجود آب در کانال های راست و چپ دانست و عنوان کرد: کشاورزانی که از شبکه آبیاری استفاده می کنند از هم اکنون می توانند خزانه گیری را انجام دهند. همچنین کشاورزان خارج از شبکه نیز برای خزانه گیری از آب های موجود در رودخانه ها و کانال های سطحی و پمپاژ آب چاه و... استفاده کنند تا از تقویم زراعی عقب نمانند.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با بیان اینکه روسای ادارات جهاد کشاورزی با همکاری فرمانداران و بخشداران و دهیاران کشاورزان را نسبت به تقویم زراعی آگاه کنند، یادآور شد: کاشت برنج بعد از تقویم زراعی کشاورزان را با پیک کم آبی مواجه می کند.

مرادی، از شالیکاران خواست محصول خودشان را بیمه کنند و ادامه داد: متاسفانه سطح بیمه محصول برنج در گیلان ۳۰ درصد است لذا با توجه به پیش بینی وجود تنش آبی، کشاورزان محصولات خود را بیمه کنند، زیرا کشاورزانی که سال گذشته بیمه بودند، خسارت خود را دریافت کردند.

وی با اشاره به معرفی رقم «کیان» توسط موسسه تحقیقات برنج کشور، خاطرنشان کرد: این رقم نسبت به کم آبی شدیدا مقاوم است لذا امسال به صورت آزمایشی این رقم را در مناطق خارج از شبکه کشت خواهیم کرد که در صورت موفقیت از سال های آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا نگران چالش کم آبی نباشیم.

مدیرکل بحران گیلان، از لایروبی ۳۰۰۰ هکتار از ۸۰۰۰ هکتار از آب بندان های گیلان خبر داد و تاکید کرد: لایروبی آب بندان ها توسط جهاد کشاورزی به صورت سالانه انجام می شود و نیازمند اعتبارات خاص است. آب بندان ها ذخائر آبی خوبی هستند و لایروبی آنها با جدیت دنبال می شود.

وی همچنین از بازسازی سردهنه های سراسر استان خبر داد و اظهار کرد: از محل اعتبارات مدیریت بحران و آب منطقه ای اقدامات خوبی برای سردهنه سازی رودخانه های تالش، ماسال، رضوانشهر، لنگرود، املش و آستانه اشرفیه که با مشکل آب مواجه هستند، صورت گرفته و بیش از ۸۰ درصد پیشرفت دارد. همچنین ۵۰۰ کیلومتر لایروبی انهار و کانال های آب کشاورزی را انجام دادیم.

مرادی، از کشاورزان خواست نوبت بندی و توزیع مناسب آب از بالادست به پایین دست را رعایت کنند و گفت: با همکاری بخشداران و دهیاران این توزیع آب صورت خواهد گرفت و کشاورزان همکاری لازم را با میراب داشته باشند تا سال زراعی را بدون چالش پشت سر بگذاریم.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با بیان اینکه جهاد کشاورزی هیچ مسئولیتی در قبال خسارات ناشی از کشت برنج خارج از تقویم زراعی ندارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد اراضی کشاورزی گیلان آماده کشت مکانیزه بوده و ۱۰ هزار تراکتور نشاء داریم که می تواند کار کشت را به صورت منظم و همزمان انجام دهد.

وی همچنین از توسعه بانک های نشاء در سال های آتی خبر داد و متذکر شد: کشاورزی به شیوه سنتی میزان مصرف آب را افزایش می دهد؛ این در حالی است که با تغییر اقلیم مواجه هستیم و باید به سمت کشاورزی بهینه برویم و کشاورزان با بانک نشاء دیگر نگران کم آبی نخواهند بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کم آبی برنج بیمه کشاورزی تغییر اقلیم مدیرکل مدیریت بحران تقویم زراعی بحران گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سید علی طاهری اطاق‌سرا اظهار داشت: یکی از شرکت‌های بزرگ کشور برنج‌های در انبار مانده کشاورزان را در دو ماه گذشته خرید و این اتفاق به افزایش قیمت برنج ایرانی انجامید.

بیشتر بخوانید: قیمت جدید برنج اعلام شد

وی از افزایش قیمت برنج ایرانی خبر داد و گفت: اوایل اسفند سال گذشته قیمت برنج ایرانی سیر افزایشی پیدا کرد و به طور مثال قیمت نوع طارم آن به طور تدریجی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلو نیز بالا رفت؛ این سیر افزایشی قیمت تا پس از تعطیلات عید و ۱۰ روز گذشته هم ادامه داشت، اما از حدود ۱۰ روز پیش تاکنون قیمت‌ها تثبیت شده و تغییری نداشته است.

وی افزود: در پی این افزایش قیمت برنج طارم از حدود ۶۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان در هر کیلو تغییر یافت البته این قیمتی است که از کشاورزی خرید می‌شود و برنج طارم بسته‌بندی شده که به دست مصرف‌کننده نهایی در سراسر کشور می‌رسد ۱۱۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است.

طاهری ادامه داد: دلیل افزایش قیمت این است که یکی از شرکت‌های بزرگ کشور حجم زیاد برنجی که در سال گذشته به دلیل مازاد برنج در بازار در انبارها مانده بود را از کشاورزان خرید و در طول ۱۰ تا ۱۵ روز کاری هم پول برنج خریداری شده را پرداخت کرد، در نتیجه این افزایش تقاضا برای برنج قیمت آن چنان که شرح داده شد، افزایش یافت.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل اظهار کرد: این شرکت در نشستی که با یکی از وزارتخانه‌ها داشت بر سر خرید برنج‌های انبار شده به توافق رسید و در ابتدای امر و اوایل اسفند برنج را با قیمت ۶۸ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان در هر کیلو از کشاورزان می‌خرید، اما هر قدر خرید این شرکت ادامه پیدا می‌کرد قیمت کشاورزان برای برنج بالاتر می‌رفت و تا ۹۵ هزار تومان در هر کیلو هم پیش رفت تا اینکه سرانجام خرید آن ۱۰ روز پیش متوقف شد.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر خرید این شرکت از برنج‌کاران مازندرانی بود، اما از گیلانی‌ها هم خرید کرد.

گرانی برنج در پی افزایش نرخ دلار

طاهری افزایش نرخ ارز را هم بر افزایش قیمت برنج ایرانی موثر دانست و گفت: افزایش اخیر قیمت ارز که به گران شدن برنج‌های وارداتی انجامید نیز در افزایش تقاضا برای برنج ایرانی و بالا رفتن قیمت آن تاثیر داشت. با افزایش نرخ ارز قیمت برنج‌های خارجی ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان بالا رفت.

وی افزود: با این حال حدود ۲۵ درصد کشت پارسال هنوز فروخته نشده و در انبارها مانده که البته این بخش متعلق به تاجران است نه کشاورزان.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل پیش‌بینی کرد که در فصل برداشت برنج امسال قیمت‌ها مانند سال گذشته سرکوب نشود و توضیح داد: با این حال متاسفانه قیمت کشت برنج از ۴۰ میلیون تومان در هر هکتار در سال ۱۴۰۲ به ۵۰ میلیون تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: قیمت مطلوب برنج‌کار برای هر کیلو برنج با وجود هزینه‌ای که باید برای کشت برنج خرج شود رقمی حدود ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است، اما برای این قیمت تقاضایی وجود ندارد در نتیجه برنج‌کار مجبور است از سود خود کم کند تا بازار را از دست ندهد به نظر می‌رسد امسال برنج از برنج‌کار با قیمتی بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان خریداری شود.

طاهری از وضعیت خوب ذخایر آبی خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان برداشت همین وضعیت برقرار باشد و مشکل تامین آب نداشته باشیم.

وی در نهایت برآورد کرد که محصول برنج امسال از شالیزارهای مازندران به بیش‌تر از یک میلیون تن برسد.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228858 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری شالیکاران برای رهاسازی آب سد
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در گیلان
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود