Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان، چند هفته‌ای است که فصل برداشت برنج از شالیزار‌های استان گیلان آغاز شده و شالیکارانی که با وجود شیوع ویروس کرونا و هشدار‌ها درباره احتمال انتقال این ویروس در زمان کاشت، داشت و برداشت دست از کار برنداشته و با رعایت دستورالعمل‌ها به تلاش خود برای تأمین برنج مرغوب و با کیفیت برای سفره ایرانیان ادامه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بارش باران در این روز‌ها و هفته‌ها سبب شده تا به بخشی از شالیزار‌های استان گیلان به ویژه در شهرستان‌های رودسر، املش، رضوانشهر و صومعه سرا آسیب وارد شود.

در این باره مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان چند روز پیش با اشاره به میزان خسارت‌های وارده به بخش کشاورزی، اظهار کرد: شالیزار‌ها بیشترین خسارت را در بارش‌های اخیر متحمل شده‌اند.

امیر مرادی با بیان اینکه در مجموع ۵۰ میلیارد تومان میزان خسارت بارش‌ها در هفته‌های گذشته به دو بخش کشاورزی و راه روستایی در گیلان بوده است، گفت: از این میزان ۴۰ میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی و شالیزار‌ها است.

 

وجود سیستم حمایتی در راستای تقویت بیمه اراضی کشاورزی

محمود هوشیار فرد عضو هیئت علمی، پژوهشگر و تحلیل گر مسائل کشاورزی با اشاره به اینکه برنج، چای، بادام زمینی، زیتون و مرکبات از مهمترین محصولاتی هستند که در استان گیلان بیمه می‌شوند، اظهار کرد: سرمازدگی، تگرگ، سیل، نوسانات دمایی، بارندگی بی‌موقع و یا هوای ابری در زمان کوتاه باز شدن گل‌های ماده و تلقیح از جمله مواردی است که تحت پوشش بیمه قرار دارند.

هوشیار فرد با بیان اینکه برنج یکی از محصولات استراتژیک در بخش کشاورزی به شمار می‌رود، افزود: بدون تردید استان گیلان با تولید بیش از ۴۰ درصد برنج کشور به عنوان یکی از دو قطب تولید این محصول در کشور از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

او با اشاره به اینکه وجود مخاطرات اقلیمی، آفات و بیماری‌ها باعث شده تا تولید برنج با ریسک فراوان همراه باشد، تصریح کرد: با توجه به سطح بالای زیر کشت برنج و همچنین تقاضای بیمه شالیزارها، بیمه این محصول از سال‌های دور در دستور کار قرار گرفته، اما معمولاً سالیانه به طور متوسط بین ۱۶ تا ۲۰ درصد اراضی شالیزاری توسط ۱۵ تا ۱۸ درصد کشاورزان، بیمه می‌شوند.

پژوهشگر گیلانی حوزه کشاورزی در ادامه با بیان اینکه بیمه محصول برنج در کشور روند قابل توجهی ندارد، تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، بیشترین خسارت‌های وارده به شالیزار‌ها ناشی از ورس (خوابیدگی) بوته‌ها در اثر خسارت طوفان و باران‌های مداوم و بی‌موقع تابستان و بی آبی (یا کم آبی) بوده که همه ساله بیش از ۸۰ درصد غرامت‌های پرداختی را به خود اختصاص می‌دهند.

او ادامه داد: با این وجود، در جهت تحقق برنامه‌ها و رسیدن به پوشش بیمه‌ای ۵۰ درصدی سطوح زیر کشت و خدمات رسانی هر چه بیشتر به جامعه تولیدکنندگان برنج کشور، هنوز راه زیادی در پیش است و موانع و مشکلات متعددی در این مسیر وجود دارند.

هوشیار فرد وجود یک سیستم حمایتی اصولی به منظور توسعه بیمه اراضی شالیزاری را کشور الزامی دانست و گفت:مکانیسم سیستم بیمه‌ای کشاورزی باید اطمینان بخش و اعتماد ساز بوده و از سرعت عمل مطلوبی در رسیدگی به پرونده‌های خسارت و جبران نظام‌مند خسارت برخوردار باشد مکانیسم سیستم بیمه‌ای کشاورزی باید اطمینان بخش و اعتماد ساز بوده و از سرعت عمل مطلوبی در رسیدگی به پرونده‌های خسارت و جبران نظام‌مند خسارت برخوردار باشد. باید شاخص‌هایی برای بررسی عملکرد شرکت‌های خدمات بیمه‌ای و کارگزاران بیمه کشاورزی تدوین و به طور صحیح و دقیق اجرا شود.

او ادامه داد: با توجه به حجم بالای خسارات وارده ناشی از عوامل قهری و طبیعی که در برخی سال‌ها نظام بیمه و توسعه بیمه محصولات کشاورزی با موانع و چالش‌های فراوانی از جمله محدودیت منابع مالی دولت یا عدم ثبات منابع بودجه‌ای از یک طرف و وجود انواع مخاطرات طبیعی تهدیدکننده، محدودیت مشارکت و همکاری سازمان‌های ذیربط و خرده مالکی شدید، افزایش عملیات و هزینه‌های اجرایی و برخی مشکلات فرهنگی جوامع روستایی از نظر پذیرش بیمه و توسعه سطوح بیمه‌ای روبرو است.

 

تعیین راهکار‌ها و استراتژی برای توسعه کمی و کیفی بیمه ضروری است

هوشیار فرد اضافه کرد: در همین راستا راهکار‌های لازم برای مقابله با چالش‌های آینده و توسعه کمی و کیفی بیمه محصولات زراعی و باغی استان گیلان پیش بینی شود.

او استراتژی‌ها و راهکار‌های اجرایی از قبیل توسعه طرح‌های تحقیقاتی در زمینه‌های استانداردسازی ارزیابی تولید و خسارت و روش‌های جدید بیمه و واقعی کردن تعرفه‌های بیمه‌ای بر اساس اصول و ضوابط بیمه‌ای و ضرایب خطر واقعی و تجربه‌های حاصله، تدوین و اجرای روش‌های بیمه‌ای نوین، تهیه شناسنامه مزارع و باغات و تکمیل آن در هنگام عقد قرارداد‌های بیمه‌ای و تداوم آموزش و اطلاع رسانی به منظور فراهم نمودن بستر فرهنگی مناسب برای بهبود فرهنگ بیمه کشاورزی و روان سازی ارائه بیمه‌های مورد نیاز بخش کشاورزی را بخشی از راهکار‌هایی دانست که باید در برنامه‌های کاری صندوق بیمه، سازمان جهاد کشاورزی و دیگر متولیان بخش کشاورزی قرار گیرد.

منبع مهر

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شالیزارهای برنج بارش باران خسارت سیل برنج گیلان بخش کشاورزی استان گیلان شالیزار ها هوشیار فرد راهکار ها بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است که از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان ۱۰۱.۵ میلی متر بوده است.

او افزود: متوسط بارش‌ها در مدت مشابه پارسال ۹۴.۷ میلی متر بوده که امسال تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی نسبت به کوتاه مدت داشته ایم، اما هنوز به نسبت بارش‌ها در بلند مدت ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم و باید به ۱۱۷.۶ میلی متر برسیم.

عباس زاده بیان کرد: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی آباد زیرکوه با ۶۷.۲ میلی متر بود که پیش بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع رسانی شده بود.

بیشتر بخوانید

خسارت سیل به بخش‌های مختلف در خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در تمام شهرستان‌ها آماده باش اعلام شده و امکانات بسیج شده بود که در سیلاب‌های اخیر بیشترین و اولین خسارت به راه‌های مواصلاتی استان وارد شد و برخی از پل‌ها را آب برد و یا مسیر‌های تردد مسدود شد.

او عنوان کرد: هم اکنون همه راه‌ها باز شده، اما باید به مسئله ایمنی راه‌ها توجه کنیم، زیرا ترمیم راه زمانبر است که همکاری خوبی بین دستگاه‌ها در این مورد انجام شده و جدای از آن خسارت‌های جدی و سنگینی به واحد‌های مسکونی و محل نگهداری دام‌ها وارد شده که بنیاد مسکن در حال ارزیابی و جمع آوری خسارت‌های وارده است.

عباس زاده تصریح کرد: ارزیابی تمام شهرستان‌های آسیب دیده از سیل در حال انجام است و جبران خسارت‌ها بخشی از طریق جبران خسارت و بخشی اعطای وام انجام می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: البته توصیه ما این است که افراد واحد‌های کارگاهی، کشاورزی، مسکونی و تولیدی خود را بیمه کنند تا در زمان حادثه برای جبران خسارت‌ها راحت‌تر باشند، زیرا به طور مثال در سیلاب اخیر یک اداره بیمه نزدیک به ۲هزار  بیمه گذار در شهر حاجی آباد داشت که در همان روز‌های سیلاب برآورد خسارت کردند و قرار شد که امروز یعنی شنبه، مبلغ خسارت به حساب افرادی که بیمه بودند واریز شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری شالیکاران برای رهاسازی آب سد
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • راه‌های مواصلاتی قربانی سیلاب‌های اخیر در خراسان جنوبی/ خسارت‌ها برآورد می‌شود
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است