Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش باران تابستانه محصول زراعی ۱۰۰۰ هکتار از اراضی نوبران را شست و نابود کرد و جبران خسارت درحالی منوط به بیمه کشاورزی شده که اجرانشدن تعهدات از سوی صندوق بیمه عامل بی رغبتی به بیمه محصولات شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساوه، متاسفانه چندسالی است با تغییر شرایط اقلیمی و آب و هوایی و وقوع حوادث طبیعی همچون سرما و سیل در شهرستان ساوه کشاورزان با خسارات زیادی روبه‌رو می‌شوند که البته برنامه‌هایی برای جبران خسارات دیده شده ولی بعضا راه به جایی نبرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که فرماندار ساوه در نشست اخیر بخشداران و فرمانداران استان مرکزی به موضوع عدم پرداخت خسارات سرمازدگی باغات ساوه اشاره کرد و با بیان اینکه چوپان دروغگوی داستان بیمه سرمازدگی باغ‌های ساوه شده‌ایم اظهار داشت:سرمازدگی امسال باغ‌های ساوه با وجود محدودیت از حیث بیمه و بانک مورد توجه قرار گرفت اما اصل کار تمام نشده و باید مشکلات برطرف شود.

محمد بهاروند افزود:اواخر مهر سال گذشته سرمای شدید سبب از بین رفتن و نابودی 15 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی و باغ‌های انار ساوه شد که تا چهارسال دیگر باغداران این شهرستان تولیدی نخواهند داشت، در این زمینه تصمیماتی گرفته شد، جلسات فنی تشکیل و با وجود محدودیت از حیث بیمه و بانک توجه شد اما اصل کار به نتیجه نرسید.

وی تصریح کرد: باغداران نتوانستند کف‌بر کنند، توزیع تسهیلات منطقی نیست و باید مطابق هکتاری که دارند وام دریافت کنند، این موضوع باید به اتمام برسد و این مسئله برطرف شود، با قول‌هایی که داده‌ایم و هنوز انجام نشده چوپان دروغگو شده‌ایم و مردم عقده کرده‌اند و دیگر اعتمادی ندارند.

هنوز این ماجرا و پیگیری سرمازدگی باغات تمام نشده بود که متاسفانهسیل اخیر در تیرماه در ساوه سبب خسارات بسیاری به کشاورزان و باغات و زمین‌های کشاورزی شهرستان ساوه شد، هرچندبه گفته مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه می‌تواند به عنوان یک منبع آبی قابل توجه مورد بهره‌برداری کشاورزان و باغداران واقع شود و سبب کاهش ریزگردها و تلطیف هوا شود و یا معاون فنی جهاد کشاورزی آن را عاملی برای شستشوی برگ های درختان و خنکی باغات و مزارع بداند که سبب تامین بخشی از نیاز آبی کشاورزان نیز شود ولی این سیل و بازندگی شدید سبب آب گرفتگی درسطح شهر و معابر شد و خسارات بسیاری را به مزارع و باغات بخش نوبران و روستاهای آن وارد آورد.

عدم اجرای تعهدات از سوی بیمه سبب بی‌رغبتی کشاورزان برای بیمه کشاورزی

هوشنگی‌فر عضو شورای روستای یاتان نوبران با اشاره به سیل نوبران به خبرنگار تسنیم گفت: میزان خسارات به مزارع و باغات روستای نوبران بیش از 450 هکتار بود البته سالیانه به دلیل تگرگ و خشکسالیو عدم حمایت دولت در پرداختهزینه خسارت برداشت در این روستا و روستاهای نوبران کاهش چشمگیری داشته است.

وی افزود: براساس پیگیری صورت گرفته بابت این خسارت هزینه‌ای به کشاورزان پرداخت نمی‌شود و مسئولین مربوطه اذعان دارند تنها افرادی کهمحصولات آنها بیمه هستند می‌توانند هزینه خسارت را دریافت کنند این درحالی است به دلیل عمل نکردن صندوق بیمه به تهعدات خود کشاورزان رغبتی برای بیمه کردن محصولات خود ندارند.

کسی پاسخ قانع کننده‌ای نمی‌دهد/ کشاورزان ناراضی وضعیت موجود هستند

یکی از کشاورزان از گزل‌دره نوبران با اشاره به بارندگی اخیر در منطقه به خبرنگار تسنیم گفت: بارندگی اخیر به همه مزارع و باغات این روستا خسارت وارد کرد و با توجه به اینکه عمده درآمد شهر نوبران و روستاهای آن کشاورزی است ما از دولت انتظار حمایت داریم زیرا فقط بحث خسارات به محصولات نیست خیلی تجهیزات کشاورزی تهیه کردیم به امید اینکه امسال برداشت خوبی داشته باشیم که بتوانیم هزینه تجهیزات خریداری شده را پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه به هر مسئولی که مراجعه می‌کنیم لازمه پرداخت خسارت را بیمه بودن محصولات کشاورزی عنوان می‌کند ولی اکثریت روستائیان بیمه نیستند و این جواب قانعکننده‌ای برای کشاورز نیست که بابت خسارت هزینهای به کشاورز پرداخت نمی‌شود.

کشاورز دیگر نوبرانی به خبرنگار تسنیم با اشاره به غیرقابل پیش‌بینی بودن حوادث غیرمترقبه‌ای همچون سیل گفت: برخی از حوادث مثل سیل و زلزله غیرقابل پیش‌بینی هستند ولی دلیل نمی‌شود هیچ‌گونه اقدامی برای جبران خسارت و تعمیر صورت نگیرد.

وی بیان کرد: پرداخت نشدن به موقع خسارات و مناسب عمل نکردن صندوق‌های بیمه و از طرفی پایین بودن میزان تعهدات سبب شده است تا فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی در بین کشاورزان و باغداران به خوبی نهادینه نشود.

خسارت به 1000 هکتار از باغات و زمین‌های کشاورزی نوبران

معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه با اشاره به خسارات وارده به این منطقه به خبرنگار تسنیم گفت: بر اثر بارش اخیر تابستانی 1000 هکتار معادل 10درصد از محصولات زراعی نوبران خسارت دیدند.

محمودرضا خلیلی افزود: سطح زیرکشت غلات دیم در شهر نوبران 17هزار هکتار است که از این مقدر 1000 هکتار آن معادل 10 درصد آن خسارت دیده که عمده خسارت در گندم دیمی بوده است.

وی تصریح کرد: میزان خسارت وارده به کشاورزان بالغ بر یک میلیارد ریال بوده که در این راستا گزارش میزان خسارات به مدیریت بحران استان مرکزی ارسال شده و افرادی که دارای بیمه کشاورزی هستند می‌توانند دریافت خسارات داشته باشند.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه اضافه کرد: عمده محصولات نوبران گندم، جو، سیب زمینی، ذرت شیرین و هندوانه و باغات آن سردرختی شامل گردو، بادام و انگور است.

به گزارش تسنیم، حال باید دید مسئولان استان مرکزی برای حل مشکلاتکشاورزانی که از جمله تولیدکنندگان مهم و نقش‌آفرینان اصلی در حوزه تحقق سیاست‌های اقتصادمقاومتی در کشور هستند چه تدبیری بکار خواهند بست و بالاخره مشکل این کشاورزان حل خواهد شد یا در پیچ و خم اداری‌بازی‌ها و در قالب عذر و بهانه نه تنها باری از دوششان برداشته نخواهد شد که بار سنگینی از جنس ضرر و زیان بر دوششان خواهند گذاشت؟

گزارش از لیلا گراوند، آیدا حبیبی

انتهای پیام/

R41371/P1486/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۰۰۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی  رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  با بیان اینکه سیل اخیر خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی استان وارد کرده است، گفت: براساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان ها، بالغ بر ۵۴۳ میلیارد و 300 میلیون تومان  برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است .
مهدی جعفری افزود: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیرساختهای بخش‌های کشاورزی استان از جمله قنوات، باغات، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.
وی با بیان اینکه گروه‌های تعیین و ارزیابی خسارات پس از سیل در سطح مراکز بخش سازماندهی و تمام مناطق خسارت‌دیده نیز فهرست‌برداری شد، گفت: جبران خسارات سیل به کشاورزی این استان قدری دشوار است و براساس برآورد‌های اولیه برای جبران این خسارات  به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه اکیپ‌های راهسازی در مراکز جهاد کشاورزی مستقر بوده و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهسنانی هستند، گفت: همکاران مدیریت در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغات استان را انجام می‌دهند.
جعفری گفت: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بند‌ها انجام خواهد شد تا پیش از فصل آبیاری باغات زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.
وی با بیان اینکه  شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت راداشتند، افزود:  این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی در خصوص خسارات وارد شده به قناتهای استان گفت: طبق گزارش‌های اولیه  سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ راس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده که البته تاکید میگردد که گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد. 


دیگر خبرها

  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • اعلام خسارات اولیه سیل در ۴ استان کشور
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر